رمضان على الأبواب فأعطو مائدتكم أشهى المأكولات ههههه
كاتب الموضوع
رسالة
عاشق الرومنسية مشرف عام
الجنس : السٌّمعَة : 16 الْمَشِارَكِات : 2394 النقاط/ : 4128 العـمــر : 34 الدولة : المتصفح :
موضوع: رمضان على الأبواب فأعطو مائدتكم أشهى المأكولات ههههه الخميس أغسطس 20, 2009 4:26 pm
كيفكن يا حلوين و كيف أخباركن انا جيبلكو اكله جميله اوى هيه مش اساسيه على السفره بس بلنسبالى لازم تكون موجوده وسط الاكل فى رمضان
وهي السمبوسه
يلا نبتدى الاول نعرف طريقة عمل العجينه
وبعد كده هقولكو على الحجات اللى ممكن تتحط جواها زى الجبنه واللحمه ووممكن تتعمل حلو حجات كتير يلا بينا
المقادير : 3 كاسات كبيره دقيق أبيض-2/1 كأس كبير سمنة فارم أو زيت -ملح -من نصف إلى ثلاث أرباع الكأس ماء دافئ.
الطريقه :
ينخل الدقيق في وعاء عميق مع ذره الملح و يضاف الزيت أو السمنة و الماء و تعجن العجينه جيدا و تغطى و تترك لمده ساعة تقريبا-وتستخدم هذه العجينة لعمل السمبوسة وبالهناء والشفاء والعافية
السمبووووووووسه بالحمه
المقادير..
شرائح عجين السمبوسه لحم مفروم بهارات + القليل من الكركم خضار على حسب الرغبة ( جزر مبشور ) (بصل أخضر ) ملح بصل + ثوم
الطريقه ....
- ضعي جميع المقادير السابقة في قدر وضعيها على النار مع التقليب المستمر إلي أن تشرب مائها وتنضج - ( في حالة استخدامك للجزر المبشور والبصل الأخضر لايتم وضعهم على اللحمة إلا بعد استوائها ) - نتركها لتبرد ثم نبدأ في حشو شرائح العجين بوضع نصف ملعقة طعام من اللحم وتلف على هيئة مثلثات ثم تلصق في نهايتها بالعجين .. ملاحظة كيفية عمل العجين الذي تلصق به السمبوسة : ملعقة طعام دقيق + ربع كاسة ماء أو أقل يوضع مع بعض ويقلب تستخدمينه للصق أطراف العجين بعد لفه .
ممممممممممممم تصدقو انا جعت
رمضان على الأبواب فأعطو مائدتكم أشهى المأكولات ههههه